Annenhver Ramirent-ansatt deltok i Rosa sløyfe-løpet i fjor, og hele 80 prosent av dem var menn. Dette er milevis over landsgjenomsnittet på 17 prosent mannlig deltakelse. I år tar Ramirent sikte på å gjenta – og forbedre – suksessen.

Utleieselskapet Ramirent har vært sponsor for Rosa sløyfe-løpet i flere år, og bidratt med utsyr på alle løpene rundt om i landet. I tillegg har vi kunnet se maskotene Rami og Ramine hoppe rundt og spre glede i startområdet. Men, bedriften bidrar også med så utrolig mye mer enn dette – de er også med og løper selv, og det til gangs!

Ramirent sørger for at årets løp blant annet har publikumsgjerder og toaletter i de syv byene der arrangementene foregår, noe som betyr mye for et velsmurt løp.

Men, det er flere gode grunner til at selskapet engasjerer seg i den viktige saken.

I fjor oppfordret ledelsen alle Ramirent-ansatte til å melde seg på løpet, og da spesielt de mannlige ansatte. Ramirent hadde nemlig som mål å slå 2020-landsgjennomsnittet på seks prosent mannlig deltakelse under løpet.

Om de klarte det? Så til de grader.

Ikke bare deltok annenhver Ramirent-ansatt på Rosa sløyfe-løpet i fjor. Hele 80 prosent av dem var i tillegg menn. I år er beskjeden blant de ansatte klar og tydelig: Vi skal bli enda bedre!

Brystkreft rammer primært kvinner, men også noen menn får diagnosen. Likevel har prosentandelen menn i Rosa sløyfe-løpet vært lav, men stigende.

I fjor var 17 prosent av alle deltakerne menn, mot seks prosent året før. Og Ramirent har bidratt stort til denne økningen.

– Det å se at Rosa Sløyfe-løpet har skapt et så stort engasjement og deltakelse hos våre ansatte, og derav 80 prosent er menn, er veldig gledelig. Dette gjenspeiler våre verdier, sier administrerende direktør i Ramirent, Fredrik Brandal.

Hovedkontoret i Ramirent med administrerende direktør Fredrik Brandal som nummer tre fra høyre.

Brandal deltok selvfølgelig selv, og kan fortelle at enkelte Ramirent-avdelinger hadde 100 prosent deltakelse.

En annen av Ramirent-mennene som deltok i fjorårets Rosa Sløyfe-løp var salgsleder for Innlandet, Odd-Helge Nybakke. Han beskriver det som en vinn-vinn-situasjon å delta i løpet.

– Svært mange av oss kjenner jo en som har hatt brystkreft, meg selv inkludert, og det er derfor viktig at også vi menn engasjerer oss i denne saken. Jeg vil også rose administrasjonen i Ramirent som var flinke til å motivere oss til å delta i løpet som jo en er ren vinn-vinn-sak der man både får trene og komme seg ut i frisk luft samtidig som du gjør noe for en god sak, sier Nybakke.

Les mer om Ramirents tjenester her!