– Det er flott at vi som bor et stykke unna de store byene også får mulighet til å vise solidaritet og støtte ved å delta i et Rosa sløyfe-løp, sier arrangørene av årets største Ildsjel-løp.

Årets nyhet i Rosa sløyfe-løpet var at lokale ildsjeler kunne opprette egne arrangement og lage et eget løp. Dette ble en stor suksess.

Nesten 40 ildsjeler arrangerte egne løp, og til sammen deltok over 2200 deltakere på disse lokale løpene.

Ildsjel-løpet på Inderøy var desidert størst med 230 deltakere.

Arrangørene, søstrene Marit og Eva Norum Olsen er overveldet over responsen.

– På Inderøya er har vi et slagord som heter «best – i lag». Løpet er et rørende bevis på det, forteller Marit.

Itjnå problem

Inderøy er et tettsted i hjertet av Trøndelag med cirka 7000 innbyggere. Løpet gikk av stabelen torsdag 7. oktober. Det ble en stor suksess!

De fikk skryt for et fantastisk arrangement med stemning, fin løypetrasé, og ikke minst for det gode initiativet.

– Med omtrent 230 påmeldte løpere og gåere ble dette til et mye større arrangement enn vi hadde turt å håpe på.

Rådhuset her har nok sett mye forskjellig i sin tid, men det  har trolig aldri sett over 200 trimmere, mange i rosa bekledning, som varmet opp utenfor, forteller arrangørene av Rosa sløyfe-løpet på Inderøy.

Arrangørene medgir at det er skikkelig stas at de er Norges største ildsjelløp. En av grunnene til suksessen, mener de, er mye positivitet og flere gode samarbeidspartnere.

– Det er så mange som er berørt av brystkreft, eller andre krefttyper, så det er nok derfor oppslutningen er så stor. Vi har vært direkte berørt i vår egen familie også.

I forkant av løpet har de to søstrene vært aktive på sosiale media, og oppfordret folk til å sjekke seg, samt postet en del info fra Rosa sløyfe-løpet.

– Ord som «itjnå problem», «så klart vi e med», «kjempebra initiativ» har vi hørt mye i planleggingsprosessen.

Fra Rosa sløyfe-løpet Inderøy. Foto: arrangøren

Lokalt næringsliv involvert

Arrangørene fikk også mange flotte gaver fra næringslivet på Inderøya, slik at de kunne ha en premietrekning. Ordfører Ida Stuberg stilte opp og hjalp til med trekkinga.

De fikk også god hjelp til diverse oppgaver av frivillige, og sponsing gjorde det mulig å ha forfriskninger til alle, samt en deltakerpremie til barna.

– Vi ønsker å rette en stor takk til alle som bidro til at det ble så bra som det ble, og til hver enkelt av deltakerne. Det er flott at vi som bor et stykke unna de store byene også får mulighet til å vise solidaritet og støtte ved å delta i et Rosa sløyfe-løp, avslutter arrangørene av årets største ildsjel-løp.

Her er noen glimt fra andre lokale ildsjel-løp som ble arrangert i oktober:

Rosa sløyfe-løpet Fusa

Arrangørene Linda-Merethe Dysvik og Veronica Lønøy arrangerte et lokalt Rosa sløyfe-løp på Fusa i tidligere Hordaland fylke.

De forteller at løpet ble en fantastisk opplevelse med lokale bedrifter som sponset premier og goodiebags. I tillegg var en lokal fotograf på plass – Hans Egil Brekke – og lokale basisballdamer som varmet opp løperne før start.

Disse flotte bildene fra Rosa sløyfe-løpet Fusa er tatt av fotograf Hans Egil Brekke.

Rosa sløyfe-løpet Frosta

Marita Kristiansen arrangerte løp på Frosta utenfor Stjørdal i Trøndelag.

Hun kan fortelle at arrangementet gikk veldig bra, og at de fikk mange gode tilbakemeldinger og ønsker om at løpet må gjentas til neste år.

– Når vi tok opptelling var det totalt 40 deltakere, store og små, som var med. Familie og venner gikk i lag, og det var også en bedrift som deltok, forteller Marita.