Denne kreative gjengen vinner prisen for den bedriften med flest deltakere i årets virtuelle Rosa sløyfe-løp. – Slike begivenheter er et viktig bidrag inn i det fantastiske arbeidsmiljøet vi har, sier Team PøBeL.

– Fantastiske nyheter!!!! Vi er nemlig en gjeng som elsker å markere gode saker og ikke minst vinne!

Dette var reaksjonen da Team PøBeL, bedriftslaget til Private Barnehagers Landsforbund (PBL), fikk vite at nettopp deres bedrift var størst blant alle bedriftene som deltok virtuelt i årets Rosa sløyfe-løp.

Totalt har bedriften om lag 150 ansatte – rundt 130 ved hovedkontoret i Bodø, resten fordelt på distriktskontorene i Oslo, Stavanger og Bergen.

Og det var i nettopp Bodø at Team PøBeL samlet seg for å løpe Rosa sløyfe-løpet i år.

For en gjeng! Foto: Victoria Finstad, Avisa Nordland

Viktig for arbeidsmiljøet

– Vi er opptatt av å ha mange og varierte aktivitetstilbud for alle ansatte i PBL sitt bedriftsidrettslag Team PøBeL, forteller Iris Lyngmo. Hun er kommunikasjonsrådgiver og arrangementsansvarlig i PBL.

Hun kan fortelle at Team PøBeL har mange ulike gruppetreninger og kjører også flere fellesaktiviteter som ulike løp og turer.

Blant annet har de gått Norge på tvers over til Sverige, og før pandemien startet de planleggingen av en ny fjelltur i Sjunkhatten nasjonalpark – denne turen har de enda til gode.

– Vår arbeidsgiver er opptatt av å støtte de gode sakene, samtidig som de er opptatt av å ha et attraktivt og aktivt bedriftsidrettslag, fortsetter Iris.

For noen år tilbake ble de ansatte oppfordret til å bli blodgivere da det var mangel på blod ved blodbanken i Bodø. For hver gang en ansatt ga blod, ga PBL 100 kroner ekstra til PøBeL.

Som et resultat av dette bidro de også med å hjelpe blodbanken til å rekruttere flere blodgivere gjennom deltakelse på et lokalt sykkelritt, hvor Team PøBeL selvsagt kledde seg ut og frontet Blodbanken gjennom det fem mil lange rittet.

– Og det skal sies, vi elsker å kle oss ut og få oppmerksomhet, understreker Iris.

Skal ikke stå på utkledningen. Foto: Victoria Finstad, Avisa Nordland

Ellevill løpsfest

De siste årene har bedriften støttet Rosa sløyfe-aksjonen ved å dekke ansattes deltakeravgift i Rosa sløyfe-løpet. I år sponset også bedriftslaget innkjøp av mat, drikke og premier.

– I år var vi nesten 70 ansatte som deltok på det som ble en ellevill løpsfest. Selveste Elvis Presley kjørte oppvarmingen og alle måtte stille i rosa til start. Vi kjøpte inn masse forskjellige Rosa Sløyfe-effekter til premier og fylte sekkene fra Rosa sløyfe-løpet med litt rosa goodies.

Elvis som oppvarmer i Bodø! Foto: Victoria Finstad, Avisa Nordland 

Dette var faktisk første gang alle var samlet igjen etter gjenåpningen, og Iris forteller at det var en magisk stemning da alle møtte opp på gårdsplassen i rosa.

Biler fløytet på løperne langs veien og gjengen skapte mye oppmerksomhet på en ellers grå dag i Bodø da de fargela den rosa.

– Slike begivenheter er et viktig bidrag inn i det fantastiske arbeidsmiljøet vi har i PBL, og spesielt vil jeg trekke frem PBL Regnskap som har en gjeng som virkelig bidrar til å dra med seg lasset på all galskapen vi finner på.

Foto: Victoria Finstad, Avisa Nordland

Det ble kåret beste antrekk for både dame og herre. I tillegg ble det trukket ut et 20-talls premier blant deltakerne under løpsfesten etterpå.

– Det skal sies at løpet ble så vellykket at vi allerede har rekruttert flere løpere som blir med til neste år, for dette kommer til å bli en tradisjon.

Øyvind og Geoffrey tok utkledningen på alvor – med ny hårfarge for anledningen. Foto: Andreas Sandnes Olsen, Bodø Nu