For mange kan det være vanskelig å få tid til å spise riktig og trene nok. Vi gir deg tipsene fram mot Rosa sløyfe-løpet. Stikkordene er mellommåltider og mellom-trening.

Rosa sløyfe-løpet går inn i sitt fjerde år, og løpet fortsetter å øke i omfang. I år arrangeres det i hele 10 byer rundt om i landet. Løpet er et perfekt løp for alt fra nybegynnere som ønsker å konkurrere med startnummer på brystet for første gang, til mer erfarne løpere som ønsker en rask konkurranse. I tillegg er det lagt opp til turklasser i alle byer, slik at man også kan velge å gå distansen. Med andre ord – løpet passer for alle, uansett tempo – og farten du holder kommer uansett i andre rekke; løpets budskap er først og fremst aktivitet, samhold, solidaritet og treningsglede.

Sprek samarbeidspartner

Oktober er måneden for Rosa sløyfe-løpet, men løpet og arrangementets samarbeidspartnere ønsker å legge til rette for aktivitet gjennom hele året.

Skyr® er en av løpets samarbeidspartnere og har samme spreke budskap. De sørger for at alle deltakerne får påfyll rett etter målgang i alle løpene. For som kjent er det lurt å fylle på med energi etter en fysisk prestasjon. Det mange kanskje glemmer i en hektisk og aktiv hverdag, er at man må ha tilstrekkelig med energi også i forkant for å kunne gi jernet – ikke bare i konkurranse, men også i treningsarbeidet i hverdagen.

Sunne mellommåltider

Som nevnt ovenfor er stikkordet “mellom”. På travle dager kan det være utfordrende å smette inn fysisk aktivitet og frisk luft mellom alle gjøremål, og det kan også være vanskelig å få i seg nok sunn mat. Ironisk nok henger disse to sammen. Får ikke kroppen nok mat, vil det bli enda vanskeligere å samle overskudd til trening.

Skyr® har derfor laget helhetlige mellommåltider som kan nytes hvor som helst og når som helst, slik at du er sikret et stabilt blodsukker hele dagen igjennom.

Å gå fem–seks timer uten mat, vil bidra til at blodsukker og glykogenlagre faller betraktelig og gjøre en ufokusert og slapp. Man orker mindre og yter dårligere, enten det er snakk om jobb, som medmenneske eller i treningssammenheng.

Fullkorn og protein

Skyr® Fullkorn müsli er et godt valg når du haster innom meieri-hylla i butikken og ikke helt vet hva du bør velge. Her er toppingen, altså müslien fiberrik og inneholder hele 70 prosent fullkorn. Fiberen er både god for fordøyelsen, metthetsfølelsen og kan virke vektregulerende. Selve yoghurten bidrar også til at du vil føle deg mett lenger, da denne har et høyt innhold av proteiner. Denne nyheten kommer i to smaker fremstilt av ekte frukt og bær: blåbær og jordbær/rabarbra. Yoghurten er laktoseredusert og uten tilsatt sukker. Sammensetningen gjør dette til et lett, sunt og fullverdig lite måltid.

Nedenfor ser du forslag til måltider og mellommåltider – samt forslag til når du kan klemme inn mellomaktivitet.

Forslag til måltider og treningsøkter

  • Frokost (kl. 07)
  • Sykle, gå eller løpe til jobb hvis det lar seg gjøre. Eventuelt gå av et stopp før, slik at spaserturen blir litt lenger. Eventuelt alltid ta trappen på jobb fremfor heisen.
  • Mellommåltid (kl. 9:30): frukt/Skyr/yoghurt/knekkebrød – etter behov
  • Gå når du snakker i telefonen. Eventuelt ta en knebøy-pause med kollegaene. 2 x 10 knebøy.
  • Lunsj (kl. 11)
  • Mellommåltid (kl. 14): frukt/Skyr/yoghurt/knekkebrød – etter behov
  • Gå, sykle eller løp hjem fra jobb, hvis du ikke rakk det til jobb. Eller kjør på med begge deler.
  • Middag (kl. 17)
  • Rakk du ingen trening tidligere på dagen, får du kanskje tid til en liten økt på kvelden.
  • Kvelds (kl. 20-21)

Nok drivstoff gir overskudd

Regelmessig kosthold gir kanskje ikke økt motivasjon til å trene, men helt klart jevnere energi og overskudd til å gjennomføre en treningsøkt. Og det er ikke til å kimse av det heller. Som man ser av eksempelet over finnes det mange muligheter for å skvise inn trening i løpet av den dag – i teorien. I praksis er det alltid litt vanskeligere, men mulighetene er der – enten før frokost, på vei til jobb, i lunsjen, på vei hjem fra jobb eller om kvelden. For å ha overskudd til å trene i en ellers hektisk hverdag er det viktig med drivstoff og hvile, samt en liten dose planlegging. Sørg for å få nok søvn, og fyll på med næringsrike mellommåltider når det går lenge mellom hovedmåltidene.

Her ser du hvilke 10 byer Rosa sløyfe-løpet besøker i år. Meld deg på og start treningen i dag!