– Rosa sløyfe-løpet handler mer om samhold og støtte enn prestasjon. Kom som du er, i den formen du er i, og kos deg gjennom løypa, sier lederne av Team Skyr®.

Skyr® er stolt sponsor av Rosa sløyfe-løpet for tredje året på rad. I år har de laget et lag – Team Skyr® – i både Kristiansand og Haugesund, ledet av henholdsvis Maren Erdvik og Lars Zachariassen (Les forrige artikkel for å bli kjent med dem). Her får du vite mer om hvordan Lars sitt team har kost seg i oppkjøringen frem mot Rosa sløyfe-løpet, samt få gode tips til de siste forberedelsene før start.

Er Rosa sløyfe-løpet ditt aller første løp? Her er Lars og Marens løpetips

Rosa sløyfe-løpet er et fantastisk løp å debutere med startnummer på brystet i. Hovedfokuset ligger på opplevelsen og ikke prestasjonen. Fellesskap og fysisk aktivitet er det viktigste.

– Senk kravene om prestasjon, og bare kos deg med den herlige følelsen av å delta i ditt første løp. Prøv å finne en tempo du klarer å holde, og ikke gå for hardt ut. Hei på deg selv underveis, og fokuser på den gode følelsen av å støtte en god sak. Løp gjerne sammen med noen, og push hverandre hvis det blir litt tungt, sier Maren.

Ha det gøy, er Lars’ viktigste budskap:

– Ikke sammenlign deg med andre. Gjør løpet til en opplevelse personlig og som sosialt vesen. Gi high fives sleng ut positive kommentarer, så får du dobbelt tilbake! For noen kan det handle om å gjennomføre eller løpe på en gitt tid, ikke glem at det også er en enorm prestasjon å melde seg på og stille opp på startstreken!

Maren er klar for løpe Rosa sløyfe-løpet sammen med Team Skyr Kristiansand

Har du satt deg et mål? Tips til siste form-finish

Hvis du ønsker en siste kvalitetsøkt før du stiller deg på startstreken, kan du velge mellom to av Marens favorittøkter. De er ikke så langvarige, slik at du må restituere i flere dager, men de får opp farten og pulsen.

  • 4 x 4-intervaller
    • 4 x 4 innebærer oppvarming i 10 minutter, deretter løper du 4 minutter så fort du klarer (men husk at du skal klare å holde i 4 minutter) etterfulgt av 2 minutter aktiv hvile (gå rolig). Gjenta 4 ganger.
  • 30/30-intervaller
    • 30/30 gjennomføres slik at du løper så fort du klarer i 30 sekunder etterfulgt av 30 sekunder pause. Gjenta 10–15 ganger. Opp- og nedvarming i 5–10 minutter. Det samme opplegget gjelder for 45/15, men da er aktiv tid 45 sekunder, og pausen på 15 sekunder.

Lars understreker at det viktigste ikke nødvendigvis er at formen er på topp i Rosa sløyfe-løpet, men at selvfølelsen, tryggheten og selvsikkerheten gradvis øker frem mot arrangementet.

– Det er ikke nødvendig å løpe, men det er ikke for sent å bygge seg opp til å klare 3 eller 6 kilometer. Uansett er det viktig å gi seg selv gode opplevelser. Ros deg for det du gjør – ikke bryt deg selv ned over det du ikke gjør, eller andre gjør bedre enn deg, sier han.

– Husk at dette løpet handler mer om samhold og støtte enn prestasjon. Kom som du er, i den formen du er i, og kos deg gjennom løypa sammen med en hel haug av andre herlige mennesker som er der av akkurat samme grunn, avslutter Maren.

Team Skyr® Haugesund

Da Lars Zachariassen gikk ut og søkte etter sitt drømmelag til Rosa sløyfe-løpet for noen måneder siden, var Inger Johanne Bøe snar med å melde seg selv og kollegaene ved Bryne vidaregåande skule på.

– Gjengen vår jobber ved forskjellige avdelinger på skolen, og vi har opprettet en Messenger-gruppe slik at vi kan holde kontakt gjennom arbeidsdagen. Gruppen var egentlig ment som en tøysegruppe, hvor vi delte bilder og filmsnutter, men etter et julebord ble det lagt til treningstips og utfordringer til «dagens treningsøkt» i denne gruppen. Da jeg la merke til at Lars søkte etter medlemmer til Team Skyr®, var det ikke så vanskelig å tenke seg frem til hvem jeg skulle melde på, forteller hun.

Den blide og energiske gjengen i Team Skyr Haugesund med Lars Zachariassen horisontalt.

Variert nivå, men alle ler like høyt

Teamleder Lars forteller at Team Skyr® har møttes én gang per uke for å bli kjent og trene.

– Nivået er varierende, men alle ler like høyt og stemningen er ekstremt god. Vi har i tillegg hyppig kontakt på Facebook med morsomme påfunn, vitser og det som er, sier han.

Team Skyr® Haugesund skal delta på 3 kilometer-distansen og primært gå.

– For dette skal vi gjøre sammen!, understreker Lars.

Treningsopplegget de har kjørt i forkant av løpet er bygget mye rundt kortintervaller med gode pauser mellom dragene.

Store smil og stor mestringsfølelse

Fra å «trene» på Messenger, trener kollegaene ved Bryne vidaregåande skule nå altså på fritiden, og stemningen er like god utendørs som på Messenger-gruppen.

– Vi har jo dessverre opplevd at kollegaer har hatt kreft, alle kjenner noen som kjenner noen. Så selv om vi tuller og tøyser mye, er vi bevisst at vi gjør dette for en god sak, forteller Inger Johanne.

– Nå gleder jeg meg til å gå en sosial tur sammen med mine fantastiske kollegaer, og ikke minst til å bli med å bidra til en stor og viktig sak, understreker hun.

Lars trekker frem det fine med å være en del av en gruppe som trener sammen og er sammen.

– Nå skal vi i Team Skyr® gjennomføre Rosa sløyfe-løpet med store smil og stor mestringsfølelse, avslutter han.

Meld deg på Rosa sløyfe-løpet HER.