Ull innerst, har vi lært. Husk at for kvinner er det ikke trøya, men sportsbehåen som er det innerste laget.

Driva sportsbehå fra Kari Traa har skåler laminert med 100 % merinoull, slik at du holder brystene og overkroppen varm, selv etter trening.

Snødøtre på løpetur

Driva stammer fra det norrøne ordet Drífa som betyr snødrev. Driva var en jotunkvinne som representerte en form for eldre naturguddom i norrøn mytologi. Hun var datter av Jotnen Snø den gamle, og ble dermed kalt Driva Snødatter. Vi norske løpere er alle snødøtre, særlig når vi begir oss ut på løpetur i de kalde høst- og vintermånedene.

Ull – evig populært

Naturmaterialet ull er blitt brukt i bekledning i alle år – og ble helt sikkert brukt av jotnene i mytologien også. Intet materiale har klart å erstatte pusteegenskapene og temperaturreguleringen som ull innehar. For å dra optimal nytte av ullens egenskaper bør plagget med ull sitte nærmest kroppen. For ca. halvparten av alle løpere betyr dette en ulltrøye, mens for den resterende halvparten er det en sportsbehå som skal sitte innerst. Da er det viktig at også denne bidrar til å transportere svette vekk fra kroppen, slik at du holder varmen når du rusler hjem fra trening i vintermørket.

En god sportsbehå er viktig – uansett størrelse

At en sportsbehå faktisk bidrar til å holde deg varm, er nesten som en bonus å regne. Nesten vel så viktig er det at dette plagget sørger for tilstrekkelig støtte og riktig passform for din kropp og dine bryster. Brystene dine holdes nemlig oppe av hud og brystvev – ikke muskler som mange kanskje tror. Får de for lite støtte på løpeturen vil mange oppleve dette som plagsomt og smertefullt.

Det er også slik at vevet, bestående av tynne ligamenter, vil strekke seg etter hvert som det utsettes for mye bevegelse, og dette kan resultere i at brystene aldri gjenvinner sin fasthet. Uansett størrelse på brystene er derfor en sportsbehå med god støtte å anbefale.

Varme og støtte

Driva sportsbehå fra Kari Traa vant fjorårets store sportsbehå-test i regi av bladet iForm. I tillegg til å holde brystene varme, har sportsbehåen høy støtte og flere justeringsmuligheter, slik at du kan skreddersy passformen så den virkelig sitter som støpt.

Justeringsmulighetene består av to låsemekanismer bak, en i vanlig høyde og en høyere opp, og i tillegg er det flere justeringsposisjoner på skulderstroppene. Dette fordeler trykk og vekt, og bidrar til at sportsbehåen sitter, løfter og holder brystene på plass.

Selv om vi snødøtre er svært så tøffe når vi løpende forserer snødriv og blest, så trenger vi både støtte og varme vi også.