Visste du at 9 av 10 overlever brystkreft? Det er dels takket være Rosa sløyfe-aksjonen, men fortsatt trengs det mer forskning. 2022 markerer året for det syvende Rosa sløyfe-løpet i historien. Her er noen fakta om løpet og om den viktige saken.

Rosa sløyfe-løpet er blitt arrangert seks år tidligere, og totalt har løpet samlet inn over 10 millioner kroner til forskning på brystkreft. Det er helt fantastisk, men fortsatt er det behov for mer forskning på den vanligste kreftformen blant kvinner.

Om løpet

Fjorårets Rosa sløyfe-løpe ble en stor suksess – over 12 000 nordmenn fra hele landet deltok og gikk eller løp i det vi mener er årets viktigste løp.

I år som i fjor blir det arrangert fysiske løp i de store byene, lokale Rosa sløyfe-løp og virtuelt løp som går i perioden 1. oktober til 16. oktober. Med det virtuelle løpet kan menn og kvinner utenfor de største byene kan være med i fellesskapet og vise sin støtte for brystkreftrammede. Du velger selv når du vil starte og hvor løypa går. Velg mellom kort løype på ca 3 km uten tidtaking eller lang løype på ca 6 km med tidtaking.

Pengene går til forskning

Dette er syvende året Rosa sløyfe-løpet arrangeres som en del av den internasjonale folkebevegelsen Rosa sløyfe. I løpet av disse årene har løpet samlet inn over 10 millioner kroner til aksjonen som samler inn penger til brystkreftforskning.

Brystkreft er den vanligste kreftformen blant kvinner, og selv om 9 av 10 overlever, trengs det mer forskning.

Fakta om Rosa sløyfe-løpet:

  • Rosa sløyfe-løpet er en del av Rosa sløyfe-aksjonen, en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år.
  • I år kan du enten delta i en av syv byer, et lokalt Rosa sløyfe-løp eller virtuelt.
  • Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og å gi støtte til brystkreftforskning.
  • Rosa sløyfe-løpet har gjennom fem år samlet inn over 10 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen.
  • Prisen for deltakelse er 300 kroner for en virtuell billett og 400 kroner for et fysisk arrangement. Halvparten av beløpet går uavkortet til Rosa sløyfe-aksjonen. Resterende beløp går til gjennomføringen av arrangementet.

Fakta om brystkreft:

  • Brystkreft er den vanligste kreftformen hos kvinner i Norge.
  • I 2019 fikk over 3700 norske kvinner brystkreft for første gang. Det er det høyeste tallet som noen gang er registrert i Norge.
  • Også menn kan få brystkreft, og hvert år er det rundt 30 norske menn som får diagnosen.
  • Dobbelt så mange får brystkreft i dag sammenlignet med for 60 år siden. Heldigvis er det også flere som overlever. 9 av 10 kvinner som rammes, er i live fem år etter diagnosen.
  • I Norge er det i dag over 50 000 personer som har blitt friske av eller som lever med brystkreft. 600 nordmenn dør av brystkreft hvert år.

Kilde: Kreftregisteret