Hvert år er Rosa sløyfe-løpet så heldige å ha et knippe ambassadører som fronter løpets sak rundt om i landet. Bli kjent med de åtte jentene som brenner litt ekstra for saken og løpet.

I år har løpet hele åtte jenter som ambassadører – en for hver av byene og to for det virtuelle løpet. Bli kjent med de spreke damene her. Kanskje møter du dem på startstreken i oktober?

Marita Bjørkelund

Ambassadør for Rosa sløyfe-løpet Bergen

Marita sammen med gjengen som møtte opp på Rosa sløyfe-løpets testløp i Bergen.

Marita er 35 år, har to barn, og jobber som tannpleier. Hun er aktiv med både løping og fjellturer.

– Rosa sløyfe-løpet er et bra løp som setter et aktivt fokus på viktigheten av Rosa sløyfe-aksjonen. Det er et gøyalt løp som alle kan delta i på sitt nivå, aleine eller sammen med andre. Dette skaper en rosa godstemning som alltid er gøy å være en del av, sier Marita om løpet.


Louise Skak

Ambassadør for Rosa sløyfe-løpet virtuelt

– Brystkreft kan ramme alle kvinner – og noen få menn. Men når én rammes, rammes ganske mange. Det har jeg opplevd sjøl og derfor har rosa sløyfe og kreft bare en kjempebetydning i livet mitt, forteller Louise.

Selv har hun løpt siden hun var 16 år gammel og driver i dag med løping på et høyt nivå.

– Kombinasjonen av løping og brystkreft gir veldig mye mening og det har jeg lyst på å fronte, dele og bidra til, sier Louise.


Helen Bruus Green

Ambassadør for Rosa sløyfe-løpet Oslo

Helen er en 47 år «gammel» feelgood løper som bruker løping som meditasjon. Hun deltar på forskjellige løp for å sette seg et treningsmål og for å konkurrere mot sin verste konkurrent, seg selv.

– Siden Rosa sløyfe-løpet startet har det vært årets viktigste løp for meg. Det jeg liker ekstra mye med Rosa sløyfe-løpet er at fokuset er å delta for å støtte en god sak! For meg betyr det mye å delta da jeg har både nære og fjerne venner og bekjente som har blitt rammet av brystkreft. Noen av dem har overlevd og noen har dessverre mistet livet, forteller Helen.


Alfhild Randi Håheim

Ambassadør for Rosa sløyfe-løpet Stavanger

Alfhild er ei ente på 44 år, samboer, og har fire barn i alderen 7 til 22 år. Hun er utdannet intensivsykepleier med praktisk yrkesrettet pedagogikk i tillegg. I dag jobber hun i beredskapsavdelingen i Rogaland Brann og Redning IKS som brannkonstabel.

– Her har jeg gledet meg til å gå på jobb i 16 år nå, forteller den tøffe dama.

Alfhild er ei utadvendt og sprudlende jente som elsker aktivitet ute i naturen året rundt, hun er i tillegg instruktør ved Raft trening på Randaberg.

– Rosa sløye-løpet er et flott initiativ, et initiativ som veldig veldig mange kan kjenne seg berørt av. Uendelig mange har selv vært rammet av kreft i en eller annen form, enten man blir syk selv, eller så kjenner vi noen …

– Heldigvis går forskningen fremover og flere og flere overlever kreft. Men det oppleves så uendelig meningsløst de gangene medisinen ikke kan hjelpe. Derfor stiller jeg med stolthet opp som ambassadør i et løp som kanskje fremover kan bidra med penger til at kreftforskning og at behandlingen strekker seg enda lengre, og at enda flere overlever denne diagnosen, forteller hun.


Merve Akinci

Ambassadør for Rosa sløyfe-løpet Haugesund

Merve er 30 år fra Haugesund, og opptatt av fysisk aktivitet og folkehelse.

– Jeg synes Rosa sløyfe-løpet er et bra løp fordi formålet er så viktig for samfunnet. Løpet er sosialt og gøy samtidig som en støtter en god sak! Håper at flest mulig deltar i år uansett hvilket utgangspunkt de har, sier hun.


Kine Enersen

Ambassadør for Rosa sløyfe-løpet Kristiansand

Kine er utdannet sykepleier, sertifisert mental trener og Runner’s World løpecoach.

– Jeg er ikke den som løper raskest eller lengst, men fokuset mitt er på LØPEGLEDEN! Jeg er så takknemlig og stolt over å være en del av noe som virkelig setter fokus på brystkreft – for det trengs og det redder liv! Dette løpet for meg er årets viktigste løp.

– Rosa sløyfe løpet bidrar til kampen mot brystkreft og sammen skal vi lage en stor og fin løpefest som jeg håper flest mulig kan være med på!


Cecilie Haugseth

Ambassadør for Rosa sløyfe-løpet virtuelt

Cecilie er 37 år og mor til to barn. Hun er utdannet dansepedagog og er fotballtrener for et jentelag – aktiv og engasjert der det trengs.

– Vi vet aldri når kreften rammer, derfor er det viktig for meg å vise støtte til de som har kjempet mot denne grufulle sykdommen! Aktivitet er god medisin og en flott sosial arena, sier hun.


Ingjerd Tørset

Ambassadør for Rosa sløyfe-løpet Trondheim

Ingjerd er ei aktiv jente på 31 år, har tre barn og jobber som pedagogisk leder i barnehage.

– Jeg brenner for å normalisere å snakke om kvinnehelse, både psykisk og fysisk. Før jeg fikk barn var jeg veldig glad i å løpe og holde meg i form. Å delta i løp som Rosa sløyfe-løpet hjelper veldig for motivasjonen til å trene mer å holde seg i form både for meg og flere av mine venner, sier hun.