Visste du at 9 av 10 overlever brystkreft? Det er dels takket være Rosa sløyfe-aksjonen, men fortsatt trengs det mer forskning. 2021 markerer året for det sjette Rosa sløyfe-løpet i historien. Her er noen fakta om løpet og om den viktige saken.

Rosa sløyfe-løpet er blitt arrangert fem år tidligere, og totalt har løpet samlet inn over 8 millioner kroner til forskning på brystkreft. Det er helt fantastisk, men fortsatt er det behov for mer forskning på den vanligste kreftformen blant kvinner.

Om løpet

Fjorårets heldigitale Rosa sløyfe-løpet ble en stor suksess. Nesten 11 000 nordmenn fra hele landet gikk eller løp det som ble Norges største virtuelle løp i 2020. Derfor har aksjonen bestemt at det i tillegg til fysiske løp i de største byene, også i år være mulig å delta virtuelt i perioden 3.–17. oktober.

Det betyr at menn og kvinner utenfor de største byene kan være med i fellesskapet og vise sin støtte for brystkreftrammede. Du velger selv når du vil starte og hvor løypa går. Velg mellom kort løype på ca 3 km uten tidtaking eller lang løype på ca 6 km med tidtaking. Vi lover gode og smittevernvennlige arrangement med samhold, løpeglede og engasjement i fokus.

Pengene går til forskning

Dette er sjette året Rosa sløyfe-løpet arrangeres som en del av den internasjonale folkebevegelsen Rosa sløyfe. I løpet av disse årene har løpet samlet inn over 8 millioner kroner til aksjonen som samler inn penger til brystkreftforskning.

Brystkreft er den vanligste kreftformen blant kvinner, og selv om 9 av 10 overlever, trengs det mer forskning. I år setter aksjonen søkelys på tidlig oppdagelse av brystkreft fordi det redder liv. Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosen og behandlingen blir mer skånsom.

Fakta om Rosa sløyfe-løpet:

  • Rosa sløyfe-løpet er en del av Rosa sløyfe-aksjonen, en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år.
  • I år kan du enten delta i en av seks byer, eller virtuelt. Nytt av året er at lokale ildsjeler har opprettet mindre, lokale Rosa sløyfe-løp.
  • Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og å gi støtte til brystkreftforskning.
  • Rosa sløyfe-løpet har gjennom fem år samlet inn over 8 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen.
  • Prisen for deltakelse er 300 kroner for en virtuell billett og 400 kroner for et fysisk arrangement. Halvparten av beløpet går uavkortet til Rosa sløyfe-aksjonen. Resterende beløp går til gjennomføringen av arrangementet.

Fakta om brystkreft:

  • Brystkreft er den vanligste kreftformen hos kvinner i Norge.
  • I 2019 fikk over 3700 norske kvinner brystkreft for første gang. Det er det høyeste tallet som noen gang er registrert i Norge.
  • Også menn kan få brystkreft, og hvert år er det rundt 30 norske menn som får diagnosen.
  • Dobbelt så mange får brystkreft i dag sammenlignet med for 60 år siden. Heldigvis er det også flere som overlever. 9 av 10 kvinner som rammes, er i live fem år etter diagnosen.
  • I Norge er det i dag over 50 000 personer som har blitt friske av eller som lever med brystkreft. 600 nordmenn dør av brystkreft hvert år.

Kilde: Kreftregisteret