Etter trening trenger kroppen næring og hva passer ikke bedre enn disse oppskriftene. Smakfulle, forfriskende og fulle av de riktige næringsstoffene du trenger for å få god restitusjon

Skyr®-yoghurtene kan nytes rett fra begeret og fungerer dermed som en smakfull og praktisk livredder i en hektisk hverdag. Men, legger man til litt kreativitet og noen minutter på kjøkkenet, kan du forvandle mellommåltidet til en forfriskende «etter trening-snack» eller en spennende dessert.

Iskaffe med Skyr Salt Karamell

1 porsjon

Denne er så enkel å smelle sammen og smaker nydelig av kaffe og salt karamell.

Ingredienser:

  • 1 beger SkyrⓇ Salt Karamell
  • To dadler
  • En frossen banan
  • 1 dl kald kaffe (evt espressoshot)
  • 1 dl valgfri melk (brukte havremelk i oppskriften)
  • 1 pinch havsalt

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det blir en jevn, blanding. Hell over i et glass og nyt kald.


Raw cakes med Skyr Luftig Bringebær

Til 5 småkaker (laget i muffinsformer)

Ingredienser:

Til toppfyllingen:

  • 1 beger SkyrⓇ Luftig Bringebær
  • 1 dl cashewnøtter (bløtlagt i minst 3 timer)
  • 2-3 ss vann

Topping: Bringebær eller hakkede pistasjenøtter

Til nøttebunnen:

  • 1 dl mandler
  • 0.25 dl gresskarfrø
  • 0.5 dl revet kokos
  • 1 dl havregryn
  • 6 dadler
  • En knivspiss havsalt
  • ¼ ts kardemomme

Fremgangsmåte:

Bløtlegg cashewnøttene (gjerne natten over, men minst 3 timer).

Hell av vannet og ha i en foodprocessor sammen med 3-4 ss vann. Kjør til det blir en jevnt kremaktig masse. Det kan hende du må skrape ned fra sidene flere ganger for å få med alt.

Tilsett så Skyr® Luftig Bringebær og kjør ytterligere til det er en jevnt masse. Sett til side.

Over til bunnen: Ha mandler og gresskarfrø i en food processor og blitz lett til det har blitt grovhakket. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør til det blir en litt seig masse, men som fortsatt har litt tekstur fra nøttene.

Finn frem muffinsformer (i oppskriften ble det brukt teflonbelagt form som ble kledd med bakepapir, men du kan fint brukt vanlige muffinsformer også).
Fordel nøttebunnmassen i fem like deler og klem så hver enkelt ut slik at det dekker bunnen av formene.

Hell bringebær-røra over og sett i fryseren til det har stivnet.

Ta ut ca 20 minutter før servering, slik at de blir akkurat passe tint.

Besøk gjerne q-meieriene for flere oppskrifter og inspirasjon