Anton Sport Bogstadveien gir deg rutinerte råd til sko og bekledning, slik at du stiller forberedt på startstreken i Rosa sløyfe-løpet.

Løpesko er en helt egen liten vitenskap – dempemateriale, vekt, passform – det er mange variabler å ta stilling til. Likevel er det viktig å ikke overdramatisere jakten på den perfekte løpesko. Første bud er nemlig ganske så enkelt: Skoen skal føles bra på foten!

Anton Sport er en sportsforretning med lang fartstid. Kjeden har siden 1932 vært lidenskapelig opptatt av at kundene skal få det riktige utstyret, med god service og gode råd på kjøpet. For de som skal løpe Rosa sløyfe-løpet Oslo, er startnummerutdelingen hos Anton Sport i Bogstadveien.

Vil gi deg godfølelsen

Én ting som Anton Sport er litt ekstra opptatt av, er det de liker å kalle godfølelsen. Den kommer i mange forskjellige former og doseringer. Utsikten på en topp som var litt seig å bestige. Tre perfekte puddersvinger. En firetimers sykkeltur der bena aldri dør. Foten nedi nye løpesko som sitter perfekt. Nå håper de at deltakerne i Rosa sløyfe-løpet vil få samme godfølelse. både under startnummerutdelingen (i Oslo) som finner sted hos nettopp Anton Sport – og underveis i selve løpet.

Benytt deg av deres ekspertise når du er innom! Her er deres tips til sko og bekledning for løpet.

Jeffrey Spronk er skoansvarlig på Anton Sport i Bogstadveien, hvor han har jobbet i snart tre år. Han har gode anbefalinger å komme med til alle som skal løpe eller gå Rosa sløyfe-løpet i oktober.

– Det viktigste er at du velger en sko som sitter behagelig på foten din.

Finn riktige sko til ditt bruk

Til de som skal løpe den lengste distansen, og som ønsker å ta seg ut skikkelig med full fart, anbefaler han sko som er lettere i vekt og som gir mer respons.

– Rosa Sløyfe-løpet går stort sett på hardt underlag, som asfalt eller grus, så det er ikke behov for sko med et grovt mønster under sålen. Slike sko er mer forbeholdt terrenget, sier han.

Komfort og passform er viktige egenskaper i en sko – det skal føles riktig fra første steg.

– Har du som mål å fullføre gjelder det først og fremst å bruke sko som du vet at det sitter behagelig på foten og har god demping.

En egenskap i en sko trenger dog ikke gå på bekostning av en annen egenskap. De fleste skoprodusenter tilbyr gode allround-modeller som både henger med når tempoet skrus opp, og som i tillegg har tilstrekkelig med demping og komfort til at de kan være med deg på mange treningsturer.

Mizuno Wave Rider 23 er en slik allrounder. Wave Rider-skoene er faktisk de mest solgte av det japanske merkets sko. Her får du demping og respons i en og samme sko, mens overdelen er oppgradert i denne 23. versjonen slik at den sørger for både komfort, pusteegenskaper og slitestyrke.

Klær etter vær og lysforhold

Det kan være kjølig i oktober, så kle deg etter værforholdene.

– Det vil generelt sett holde med en kombinasjon shorts/t-skjorte eller Lang tights/t-skjorte. Hvis det er virkelig kald på løpsdagen anbefaler jeg å ta på en løpejakke. Ikke glem utsatte kroppsdeler som hender og ansiktet, sier Jeffrey og trekker frem Kari Traa-jakken Mari som et godt valg.

– Løpet foregår i tettbygd strøk, så husk refleks hvis løpet går på ettermiddagen!

Har du ikke meldt deg på Rosa sløyfe-løpet enda? Finn din by her!