Maren Erdvik trekker fram samholdet i Rosa sløyfe-løpet som det viktigste. Les om hva hun gleder seg til på løpsdagen og få gode tips til riktig bekledning fra Kari Traa.

For den engasjerte trenings- og livsstilsbloggeren Maren Erdvik er Rosa sløyfe-løpet ekstra spesielt. Jenta fra Kristiansand er utdannet sykepleier, ernæringsrådgiver og PT, og vier all tid til å spre treningsglede og hjelpe folk til å finne formen. Men i Rosa sløyfe-løpet står ikke prestasjon i fokus, understreker hun.

Et viktig løp

– Det er viktig å sette fokus på kreftsaken, oppfordre til å støtte, vise at man bryr seg, og samles for samholdet. Det er godt å kjenne at man ikke står alene i kampen, enten man er rammet selv, eller er pårørende, sier Maren som selv har opplevd å være pårørende da moren hennes hadde kreft for en tid tilbake.

– Derfor har det vært ekstra fint å ha en spesiell rolle rundt Rosa sløyfe-løpet i flere år, sier Maren, som blant annet tidligere har vært ambassadør for løpet i sin by. I fjor samlet hun sitt eget lag og trente sammen med dem fram mot løpet.

– Hver deltager i gjengen min hadde en sterk historie relatert til kreft, og det ble mange tårer, gode samtaler og varme klemmer under våre felles treningsøkter. Det føles utrolig fint, og ikke minst viktig for meg å få lov å delta på rosa sløyfe løpet år etter år.

Maren Erdvik gleder seg spesielt til samholdet som Rosa sløyfe-løpet er preget av. Hun også antrekket fra Kari Traa klart til løpsdagen. Foto: Tom Høgstøl

Siste forberedelser til løpsdagen

Løpet nærmer seg, og de siste forberedelsene står for tur. Maren understreker at dette ikke er et prestasjonsløp for henne. Hun er først og fremst med for å støtte opp om saken og vise at hun bryr seg. Den treningsglade jenta har likevel noen generelle tips å komme med for at løpsopplevelsen skal bli så god som mulig.

Jeg tenker sånn generelt før et løp av man roer litt ned, lar bena hvile og konsentrerer seg om å være fullt restituert på løpsdagen. En intervalløkt helt i starten av uka, og kanskje en langkjøring, deretter kun helt rolig og mest fokus på hvile, tipser hun.

Det hun gleder seg mest til med Rosa sløyfe-løpet, er uten tvil følelsen av samhold.

– Samholdet og den godheten folk viser – det er ordentlig sterkt og rørende å se hvor mange som stiller opp og viser støtte. Jeg ser frem til å løpe sammen med en fin jentegjeng!

Louise tights fra Kari TraaNora Tee fra Kari TraaDriva Sports-BH fra Kari Traa

Kari Traa sørger for rosa bekledning til Rosa sløyfe-løpet: Louise tights, Nora Tee og Driva sportsbehå.

Velg riktige løpsklær

Kari Traa er stolt sponsor av Rosa sløyfe-løpet, og sørger for kvalitetsplagg i ull som holder deg varm på både treninger og løp utover høsten.

– Jeg har så mange favoritter fra Kari Traa, og bruker klærne vel så mye på fritiden som på trening, Til løp er favorittene mine Nora Tee, Louise tights og Driva sports-bh. Dette er også antrekket jeg kommer til å løpe i på Rosa sløyfe løpet, forteller Maren.

Har du ikke meldt deg på Rosa sløyfe-løpet enda? Finn din by her!