Har du gode sko til Rosa sløyfe-løpet? Her er to perfekte alternativer: En luksuriøs mengdesko med maks demping, og en bestselgende allrounder som også egner seg til tempo.

Gode sko er viktig, uansett om du løper mye eller nettopp har startet. Sko som er tilpasset deg og ditt løpesteg, og som er ment for det underlaget du løper og går mest på, kan være skadeforebyggende. Ikke minst kan det bidra til en bedre opplevelse på trening.

Demping og passform er to essensielle stikkord i jakten på den perfekte skoen for deg. Og selv om skopreferansen varierer fra person til person, er disse stikkordene like viktige for alle.

Det må være nok demping i skoene til det underlaget du løper på, slik at støtkreftene fra underlaget reduseres. Dermed skåner du ledd og muskulatur fra unødvendig belastning.

Når skoen umiddelbart føles god på foten, vet du at passformen passer deg. Det er følelsen du bør gå etter når du prøver nye løpesko.

Her er to splitter nye modeller, med både passform og dempeegenskaper i fokus, fra Rosa sløyfe-løpets samarbeidspartner Mizuno.

    

Mizuno Wave Rider 23 – en ypperlig allrounder

Wave Rider 23 er en modell som alle løpere bør ha i skoparken – allsidig og komfortabel. God støtdempingsevne samtidig som skoen gir god respons i steget. Wave Rider er faktisk den mest solgte skomodellen til Mizuno noen sinne, og denne versjonen – nummer 23 i rekken – er oppgradert med en mesh-overdel som sørger for bedret komfort, passform og slitestyrke.

Mesh-materialet gjør også at skoen puster godt. Skoen passer godt som en treningssko til hverdags, og egner seg godt på underlag som grus, asfalt og mølle. Responsen og den lave vekten gjør at skoen fint kan brukes på raskere økter og konkurranser.

Mizuno Wave Sky 3 – maks demping og komfort

Wave Sky 3 er en nyutviklet løpesko som gir en luksuriøs løpsfølelse. Myk og responsiv demping mil etter mil både på asfalt og grus. Spekket med teknologi for at du skal yte ditt beste. Må prøves!

Wave Sky 3 er en luksuriøs løpesko med helt nyutviklet konstruksjon for overlegen demping, komfort og holdbarhet. Skoene gir deg en unik løpsfølelse fra første steg, både når du løper på asfalt og på grus.

Den nye konstruksjonen består av en rekke teknologier, blant annet Xpop. Det er et helt nytt dempingsmateriale som er utrolig mykt, samtidig som det gir god spenst. Strategisk plasserte Mesh-felt på de utsatte stedene lar løpeskoene opprettholde en høy standard på pusteevne, og gir føttene en kjølende effekt. Skoene har tykkere hælkappe og innleggssåle for ytterligere komfort.

For en mest mulig smidig overgang fra hæl til tå er det benyttet en teknologi som heter SmoothRide. Den består av flex-groper i yttersålen. Sålen er oppgradert avrundet oppbygning ved lateral forfot og hæl for økt komfort i landingsfasen, noe som også reduserer momentet i pronasjon.

Les mer og se Mizunos utvalg av løpesko her.

Enda ikke meldt deg på Rosa sløyfe-løpet? Finn din by og bli med!