Vitusapotek legger til rette for at du skal føle deg trygg under Rosa sløyfe-løpet og høstes treningsturer. Hvordan? Stikkordene er synlighet og sikkert grep.

Løping på glatta og i høstmørket krever litt tilvenning hvert år. Vitusapotek er en av samarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-løpet. I tillegg til å sørge for at du holder deg fri for løpeplager som gnagsår og ømme muskler, passer de også på at du kan løpe trygt i høstmørket ved hjelp av økt synlighet og et godt grep mot underlaget.

Mange små og noen større reflekser å skimte under Rosa sløyfe-løpet Bergen i fjor.

Sikkerhet i høysetet

Høsten er her, dagene blir kortere og kortere, og for oss som er bosatt på den nordlige halvkule betyr det at flere og flere løpeturer gjennomføres i mørket, og etter hvert også på glatt underlag. Da er det viktig å sette sikkerheten i høysetet, både med tanke på synlighet og sikkert grep. To svært enkle, men svært velfungerende tiltak for å holde deg i vertikal posisjon løpeturen igjennom.

To sekunder

De fleste fotgjengerulykker skjer i byene, men ved å bruke refleks reduserer du risikoen med hele 85 prosent! Husk at neonfarger og lyse farger ikke er det samme som reflekstøy. Du føler deg kanskje selvlysende idet du går ut døra hjemme, men bilene ser deg likevel ikke.

Hvis du ikke løper med refleks, har føreren av bilen kun to sekunder på å reagere når han ser deg komme løpende langs veien – antakelig helt i din egen verden, fornøyd med å endelig ha kommet deg ut på treningstur i høstmørket.

Disse to sekundene gjelder hvis bilen kjører i 50 kilometer i timen. Kjører bilen fortere, vil tiden føreren har på å reagere reduseres ytterligere. Disse to sekundene utgjør 25–30 meter. Bruker du refleks, derimot, vil føreren av bilen kunne se deg allerede på 400 meters hold, hvis sikten og refleksen er god, og tiden han har på å reagere øker med opp mot åtte sekunder, ifølge Statens Vegvesen. Med andre ord er refleksbruk avgjørende for din egen sikkerhet som løper om vinteren.

Refleksvest for en god sak

Vitusapotek selger, som de eneste i Norge, den offisielle Rosa sløyfe-refleksvesten. Salget av refleksvesten starter så fort rosa sløyfe-måneden er i gang, og du kan finne den i ditt lokale Vitusapotek. Refleksene som sitter strategisk plassert på vesten. Den rosa refleksvesten har borrelås i sidene for enkel tilpasning, og en liten, hendig pose for oppbevaring. Kommer i to forskjellige størrelser: XXS/M og L/XXL.

Hold deg på beina

Et annet tiltak for å sikre høsten og vinterens løpeturer er å sikre seg et godt grep på glatte høstløv og etter hvert speilblank is. Det er en myte at brodder og piggsko er forbeholdt pensjonister – alle kan skli, og særlig løpere i full fart. Flere og flere løpere tyr til brodder når de løper ute i vinterhalvåret, og broddene blir samtidig mer og mer tilpasset løperes krav til grep og passform.

Testet seg frem til optimalt resultat

Vitusapotek har et bredt utvalg brodder – flere beregnet for gåturer, som er ekstra lette å ta av og på, og som kommer med et mindre antall pigger, men også gå-brodder med pigger under hele foten som holder deg ekstra sikker. I tillegg finnes det mer spesialiserte brodder for løping i Vitusapotek sitt sortiment.

Det som skiller løpe-broddene fra gå-broddene er at piggene er plassert noe mer ut mot ytterkanten av skosålen, slik at grepet er trygt selv i krappe svinger når du løper.

Nordic Grip Running Brodd har syv pigger under hver fot, og gir deg godt grep både i landing og i fraspark, samt at broddekonstruksjonen sitter som støpt rundt skoen takket være en lettvinn og effektiv borrelås. Nordic Grip Running Brodd har tatt utgangspunkt i grundige tester på ulikt underlag, og funnet frem til det optimale antall pigger samt plasseringen av disse. Broddene kommer i størrelse 37–45.

Meld deg på Rosa sløyfe-løpet HER