Overgangsperioden mellom varme sommertemperaturer og kjøligere høstdager gjør det vanskelig å treffe riktig med bekledningen på trening og i konkurranse. Her er Kari Traas tips til rosa, funksjonelle løpsplagg.

Kari Traa er Rosa sløyfe-løpets samarbeidspartner for tredje året på rad. Klesmerket fokuserer på passform og funksjonalitet, uten at det kompromisser med stilen. Rosa sløyfe-løpet arrangeres i åtte byer i oktober, og temperaturene kan som kjent variere i denne måneden.

Hold varmen om høsten

For at du skal få en mest mulig behagelig løpsopplevelse under fysisk aktivitet utendørs, er det første budet å kle seg i tøy som ventilerer godt, og transporterer svette og fukt vekk fra kroppen. På den måten blir du ikke overopphetet underveis i løpet, og du blir heller ikke så raskt nedkjølt etter endt trening eller konkurranse.

Kari Traa Sofie Hood er en teknisk treningstopp laget i myke materialer med strategisk plasserte ventilasjonsområder. Gode pusteegenskaper er viktig når intensiteten går opp. Passformen er smal med en regulerbar hette og tommelhull i ermekantene. Dette kommer godt med etter målgang, når intensitetsnivået senkes. Denne overdelen er fin å bruke under Rosa sløyfe-løpet om du planlegger å løpe forholdsvis raskt.

La beina fly

Beina er et av løperens viktigste redskaper, og vi stiller høye krav til plagget som skal omslutte dem. En treningstights skal sitte godt og holde seg på plass hele løpet igjennom, samtidig som den ikke skal stramme for mye. Fleksibilitet i materialet er viktig, da full bevegelsesfrihet i løpesteget er et must. Kari Traa Nora Tights er en helårs treningsbukse som er svært allsidig. Den passer til alle typer intensiv aktivitet, og det elastiske polyestermaterialet tørker raskt og er utrolig fleksibelt.

Et beskyttende ytterlag

Både før , under og etter Rosa sløyfe-løpet er det viktig å holde varmen. En lett løpejakke som holder vinden og kulda på avstand gjør at oppvarmingen i forkant av løpet blir mer komfortabel, i tillegg til at musklene holder seg varme helt frem til start. Skal du løpe raskt kan du ta av jakken rett før du stiller deg i startfeltet.

Skal du gå eller jogge kan det være lurt å beholde den på – litt ettersom hva temperaturen og vinden har lagt opp til på løpsdagen.

Kari Traa Julie Hood er en løpejakke som er perfekt til kaldt og surt vær – den beskytter mot vind og gir deg full bevegelsesfrihet. Noen av Rosa sløyfe-løpets traseer byr på en og annen motbakke. Her er det lurt å jobbe effektivt med armene for å løpe mest mulig økonomisk oppover. Da er en fleksibel jakke viktig, slik at du ikke hemmes i leddutslagene. De vindtette panelene på Julie Hood er strategisk plassert på utsatte områder, samtidig som innsiden er myk og komfortabel mot huden.

Pannebånd fra Kari Traa til alle deltakere

Som deltaker av Rosa sløyfe-løpet får du årets pannebånd fra Kari Traa når du henter startnummeret ditt. Pannebåndet kommer godt med på løpsdagen og på kommende treningsturer i vinter – og er et flott minne fra løpet.

Og husk: En sportsbehå laminert med 100 % merinoull er nok det mest komfortable å ha helt inn mot huden i oktober. Les mer om Kari Traa Driva Sportsbehå her.

Påmelding til Rosa sløyfe-løpet finner du HER