Mizuno-løper Hilde Aders perset med fem minutter i Berlin Maraton. Her er hennes sko-favoritter og tips til hvilke sko du bør velge i Rosa sløyfe-løpet.

Tromsø-jenta erobret både Berlins gater og sin gamle pers med skoene Mizuno Wave Emperor på føttene. Den nye bestetiden hennes lyder 2.46,24 og gjorde henne til beste skandinaviske kvinne i den tyske hovedstaden.

Mizuno-løper Hilde Aders på treningstur i høstfjellet.

De samme skoene ble brukt på et 10-kilometersløp noen uker før maratonløpet. Ny pers der også – på 35.23. Sesongen både starter og ender på topp for Aders, som også perset på halvmaraton i Barcelona tidligere i vår. Nå satser hun på å stille til start i Rosa sløyfe-løpet Tromsø.

– Rosa sløyfe-løpet er et flott tiltak hvor man får frisk luft, trim og sosialt samvær samtidig som man støtter en viktig sak. Jeg håper at jeg kan motivere folk som ellers ikke løper så mye til å bli med på dette løpet og dermed støtte kreftsaken.

Riktige sko til deg

Når du skal kjøpe nye sko, er det tre ting du bør se etter, ifølge Aleksander Poulsen, salgssjef i Mizuno Norge: Passform, nok dempning og riktig stabilitet.

– Det er også viktig å vurdere bruksområder med tanke på grep og slitestyrke tilpasset underlaget man løper på, sier han.

Aleksander Poulsen, salgssjef i Mizuno Norge

Raske sko

Hilde Aders understreker viktigheten av å variere skotøyet når man trener mye.

– Jeg liker godt å løpe i lettvektssko som Mizuno Wave Emperor og Mizuno Wave Sonic. Førstnevnte er nok den absolutte favoritten siden jeg har litt bred fot. Emperor er bred, men veier bare 155 gram. Disse har vært med på mange gode perseløp, forteller hun, og legger til at hun veksler på å bruke sko med mer demping innimellom, blant annet Wave Shadow (bildet)  – en lett sko som samtidig har god demping.

Aleksander er enig i kvalitetene som Hilde trekker fram ved Wave Shadow:

– For de som ønsker å løpe Rosa sløyfe-løpet fort, er dette et godt alternativ. Denne lettvektsskoen gir deg god kontakt med underlaget.

Komfortable gå- og joggesko

Hvis du skal jogge eller gå Rosa sløyfe-løpet, og er usikker på hva slags skotøy du bør velge, anbefaler Aleksander en sko med god stabilitet og høy grad av demping.

–Modeller som Wave Sky 2 og Wave Ultima 10 er gode valg her. Wave Ultima 10 (bildet) er i år den offisielle skoen for Rosa sløyfe-løpet.

Hilde trekker frem en annen modell som sine favoritt:

– For de som ikke er vant til lette sko med lite demping vil jeg anbefale Wave Sonic som gir en god og lett løpsfølelse samtidig som dempingen gjør at støtene mot underlaget ikke blir for harde og belastende, sier hun.

Aleksander legger til at Mizuno har en egen konstruksjon for nettopp å redusere belastningen i steget.

– Wave-platen i mellomsålen til Mizuno er unik. Belastningen i løpesteget fordeles utover hele platen, og stabiliserer og sikrer et effektivt løpssteg.

Meld deg på Rosa sløyfe-løpet HER