XXL på Lade i Trondheim hjelper gjestene med å finne det produktene som bidrar til å skape gode opplevelser. Her er deres anbefalinger til Rosa sløyfe-løpet.

XXL Sport og Villmark på Lade i Trondheim er samarbeidspartner til Rosa sløyfe-løpet Trondheim, og vil også være stedet for startnummerutdelingen i byen. Med sin interesse og ekspertise ønsker de ansatte å legge til rette for at gjestene kjøper det perfekte produktet for sitt bruksområde.

– Skal man gå tur i skog og mark eller løpe seg en tur, så vil man helst slippe å irritere seg over sko som ikke passer eller er feil med tanke på bruksområdet. Finner man den perfekte skoen, så kan fokuset ligge på turen og opplevelsen, sier Dag Ivar Svarliaunet Kristiansen, selgerleder på skoavdelingen hos XXL Lade.

Dag Ivar Svarliaunet Kristiansen er selgerleder på skoavdelingen hos XXL Lade i Trondheim.

Har det gøy på jobb

Det er allerede noen av de ansatte hos XXL Lade som er påmeldt Rosa sløyfe-løpet, og Dag Ivar regner med at ennå flere kommer til å melde seg på når det nærmer seg. Den blide gjengen gleder seg til å ta i mot alle deltakerne i forbindelse med startnummerutdelingen.

– En arbeidsdag på XXL så er det fullt kjør hele dagen. Vi har masse å gjøre, men vi koser oss veldig på jobb. En viktig del av hverdagen er at vi har det gøy på jobb, og som regel henger latteren løst. XXL har vært i Trondheim i en god stund nå og vi har etablert oss til å bli en av de største sportsaktørene i byen.

Velg riktige sko til Rosa sløyfe-løpet

For de som skal gå eller jogge Rosa sløyfe-løpet, anbefaler Dag Ivar en sko som er godt dempet og med god lufting.

– Når det er et underlag som er skiftende mellom grus og asfalt, er det viktig med god demping som skåner føttene mot det harde underlaget. Hvis man skal springe raskere, så ville jeg valgt en litt lettere variant som har bedre løpsrespons.

Kle deg godt til Rosa sløyfe-løpet

Godt skotøy er viktig, men gode klær er også viktig. Dette løpet skal holdes i oktober, så det kan være litt kjølig.

– Tights er veldig godt å løpe i, men hvis du fryser lett eller skal gå fremfor å løpe Rosa sløyfe-løpet, så kan det være lurt å velge en tights med fôring eller en vindtett front. En vindtett løpejakke med god passform og lufting er viktig, en teknisk langermet undertrøye under løpejakken vil hjelpe med å transportere bort fuktigheten. Velger man heller en ullundertrøye, så vil den holde bedre på varmen selv om den blir våt. Løpehansker, pannebånd eller en løpelue kan være lurt å ha for å dekke til ørene hvis det skulle bli kjølig. Det er veldig viktig med gode løpesokker og for all del ikke bruk bomullssokker. Bruk heller en teknisk løpesokk som sitter bedre på foten, puster bedre og skaper mindre friksjon.

Passer til korte og lange løpeturer

Når det kommer til løpesko, så anbefaler Dag Ivar Mizunos modell Wave Rider 22.

– Dette er en sko som er smidig, lett og nøytral løpesko for mengdetrening på asfalt og grus. Støtdempingen gir høy grad av komfort og respons fra hæl til tå. Dropp: 12 mm. Vekt: 250 g. Grunnet den lave vekten, så vil denne skoen passe på både korte og lange løpeturer, sier Dag Ivar, og legger til at denne skoen er en nøytral løpesko uten ekstra støtte og stabilitet.

Ventilerende og funksjonelle plagg

Av bekledning til overkroppen og bena anbefaler han plagg som puster godt og er komfortable å løpe eller gå i.

Nora Long Sleeve fra Kari Traa er en langermet treningsgenser med smal passform og refleksdetaljer. Denne tørker fort, og under armene er det paneler i pustende mesh-materiale som øker ventilasjonen og gir deg full bevegelsesfrihet. Flatlock-sømmene i genseren unngår friksjon og irritasjon mot huden, forteller han.

 

Mathea tights fra Kari Traa er en allsidigtights som er laget både for ute og inne trening. God og støttende passform med fukttransporterende 4-veis stretch materiale sørger for en god komfort og støttende passform. De teipede sømmene på utsiden hindrer friksjon og irritasjon mot huden, sier 28-åringen.

Selgerlederen på XXL Lade sier avslutningsvis at han og kollegene synes det er veldig morsomt å få være med og ta del i rosa sløyfe-løpet.

– Trenger du noe nytt utstyr til løpet, så ta turen innom oss på XXL på Lade, så skal vi finne det du leter etter til en god pris.

Meld deg på Rosa sløyfe-løpet Trondheim HER