Tenk over dette før du legger ut på langtur i solsteken.

Sommerferien er en ypperlig anledning til å legge grunnlaget frem mot Rosa sløyfe-løpet i oktober. Treningen er kanskje ikke like rutinepreget i ferien som ellers i året, men tilpass øktene etter hva du har på timeplanen. Én uke kan kanskje by på mange utforskende kilometer i et nytt område, mens en annen uke består av kortere turer på morgenen før dagens program starter. Uansett – hvis du holder løpingen noenlunde ved like gjennom sommeren, blir det svært mye lettere å ta fatt på spissingen av formen frem mot høstens konkurranser.

Pustende plagg

Trening i sommervarmen kan av og til føles som et tiltak. Vi nordmenn er ikke vant til temperaturer opp mot 30 grader, slik som store deler av landet nå er preget av. Da er det lurt å kle seg etter forholdene, slik at svettefesten blir så komfortabel som mulig.

Her er fukttransport et stikkord. Plaggene du velger å løpe i bør være laget i et stoff som transporterer svetten vekk fra kroppen og tørker raskt. På den måten vil kroppen din holdes sval, og materialet vil ikke tynges etter hvert som det blir vått.

Kari Traa Marit Tee er en kortermet topp som gir deg bevegelsesfrihet og komfrot til løpeturer om sommeren. Modellen er sømløs og myk, og kommer i et hurtigtørkende materiale med 4-veis stretch.

Komfort i sola

En annen viktig faktor når det gjelder trening i varmen, er at plaggene bør være så komfortable som mulig. Når kroppen blir svett og klam, øker friksjonen mot plaggene. Dette kan igjen føre til gnagsår. En løsning her vil være å gå for komfortable, føyelige og sømløse plagg.

Kari Traa Marika Shorts er to shortser i én – et unikt treningsplagg som gir høy komfort uten at den avslører for mye. Tightsen innerst er myk, gir god støtte og er laget i et hurtigtørkende materiale. Et genialt silikonbånd på innsiden av nederkanten gjør at den holder seg på plass. Selve shortsen er elastisk og løstsittende og gir god bevegelsesfrihet. Linningen er regulerbar og har en lomme med plass til nøkler eller lignende.

Den viktige væsken

For lavt inntak av drikke fører til dehydrering, og sjansen for dette øker i høye temperaturer. Dehydrering kan føre til slapphet, kvalme, kramper, svimmelhet og redusert koordinasjonsevne. Prestasjonen begynner å falle allerede ved væsketap på 1–2 prosent av kroppsvekten. Det er derfor viktig å være i væskebalanse før treningsøkta starter og å drikke underveis på løpeturen.

Her er det faktisk ingen vei utenom – det er en myte at man kan trene seg opp til å tåle væsketap og dehydrering. Derfor bør man ha med drikke på løpeturen, særlig om man skal løpe opp mot 90 minutter eller lengre.

Kari Traa Louise Bag er en solid drikkebag laget for lange løpeturer med litt ekstra plass til annet du måtte trenge underveis. Den har en vannflaskeholder og en sikker lomme til småting. Midjeremmen er regulerbar og smal for komfortens skyld.